Forbered dig (Studerende)

Hvordan "messer" du?

Kom forberedt for at få maksimalt udbytte! Læs om, hvordan du bedst forbereder dig til Karrieredagene herunder.

Forbered dig til Karrieredagene

Karrieredagene giver dig en unik mulighed for at komme i kontakt med et bredt udsnit af arbejdsmarkedet – men hvordan ”messer” du? Herunder får du idéer til, hvordan du bliver messeklar, hvordan du får mest muligt ud af at dit messebesøg, og hvordan du bruger det i din jobsøgning bagefter.

1. VÆR BEVIDST OM DIT MÅL
Messen kan bruges på flere måder, og det er en god idé at tænke over, hvad du gerne vil have ud af dit besøg. Er det generel inspiration, du kommer efter? Er det idéer og kontakter til din kommende hovedopgave? Konkrete tilbud om praktik- eller graduateforløb? Rådgivning fra a-kasser, erhvervsråd eller jobbanker? Eller leder du efter håndfaste kontaktpersoner i interessante virksomheder, som du kan sende en uopfordret ansøgning til? Når du ved, hvad du går efter, er det meget nemmere at få noget brugbart med hjem.

2. SØG INFORMATION INDEN MESSEN
Undersøg hvilke virksomheder og organisationer, der deltager på Karrieredagene. Udvælg de virksomheder, som du gerne vil tale med på messen, og medtænk gerne nogle mindre kendte af slagsen. Små og mellemstore – og lokale – virksomheder kan rumme mindst lige så mange job- og karrieremuligheder som de større og globale virksomheder.

3. REGISTRÉR DIG
Forhåndregistrer dig og slip for køen på messedagen. Op til messedagene vil du her på hjemmesiden kunne se hvilke virksomheder og organisationer, der efterspørger talenter med netop din uddannelsesbaggrund.

4. FORBERED SPØRGSMÅL
Det er nemmere at indlede en samtale med potentielle arbejdsgivere, hvis du har forberedt et par spørgsmål. Find ud af, hvad du gerne vil vide om den pågældende virksomhed. Er det for eksempel deres erfaring med kandidater med din uddannelsesbaggrund? Er det information om, hvordan en arbejdsdag kunne se ud i virksomheden? Eller er det deres kommentarer til din projektopgave? Det kan også være spørgsmål om deres arbejdskultur, værdier, konkrete arbejdsområder, muligheder for udstationering eller noget helt andet.

5. FORBERED EN ELEVATORTALE
En elevatortale er en kort præsentation af dig selv – et slags mundtligt CV. Det er her, du kort og klart formidler, hvad du kan. Fremhæv dine samlede kompetencer og din overordnede faglige profil frem for dine specifikke fag og spredte erfaringer.

6. NOTÉR STIKORD
Når du tømmer tasken efter flere timer på karrieremessen, kan det være svært at skelne det ene navn fra det andet. Med nogle få stikord på bagsiden af de visitkort og brochurer, som du har fået, er det meget nemmere at sende den helt rigtige ansøgning og det helt rigtige CV i dagene efter messen.

7. TA’ PÅ MESSE SAMMEN
Tag på messe sammen – gerne med en studiekammerat – og inspirér hinanden til gode kontaktspørgsmål. Samtidig er det vigtigt at give hinanden god tid alene, når I er faldet i snak med en virksomhed – ofte bliver samtalerne dybere og mere konkrete, end hvis I færdes i en gruppe.

8. HENVEND DIG TIL VIRKSOMHEDERNE
På messen har du mulighed for at få en uforpligtende snak med medarbejdere fra de deltagende virksomheder. Ofte er der både relativt nyuddannede medarbejdere, erfarne HR-folk og fagpersoner repræsenteret på standene. Virksomheder og organisationer deltager på Karrieredagene for at komme i dialog med studerende og nyuddannede og for at fortælle, hvad de kan tilbyde, samt besvare dine spørgsmål.
Derfor: Ret ryggen, fortæl om dine kompetencer og spørg løs!

9. BESØG JOBGALLERIET, VÆR ÅBEN OG GIV DIG TID
Selvom du er godt forberedt og har udvalgt netop de virksomheder og organisationer, som du gerne vil tale med, er det en god idé at have antennerne ude. Hvem ved – måske findes drømmejobbet eller den fantastiske projektidé på standen lige ved siden af?

Besøg vores JobGalleri på messen og få en oversigt over de virksomheder, der efterspørger netop dig; måske bliver du overrasket over bredden i efterspørgslen. JobGalleriet er fyldt med konkrete job- og praktiktilbud m.m. fra virksomhederne på messen og kan også bruges som en konkret indgangsvinkel til en samtale på messen.

Afsæt god tid, når du besøger Karrieredagene. Det tager hurtigt flere timer at være på messe – hvis du både skal tale med virksomheder, notere stikord fra samtalerne, deltage i foredrag og lade dig inspirere yderligere.

10. BRUG MESSEBESØGET AKTIVT BAGEFTER
Efter besøget på Karrieredagene er du formentlig kommet hjem med nye LinkedIn-forbindelser, en stak visitkort og brochurer og ikke mindst idéer til, hvem du skal sende en ansøgning til. Det er en rigtig god idé at handle hurtigt, mens virksomhederne stadig kan huske dig – enten ved at sende en ansøgning eller en mail, hvor du takker for samtalen på messen og gør opmærksom på, at du vil gemme deres kontaktinformation til senere brug.

RIGTIG GOD MESSEDAG!

03

marts

AALBORG

04

marts

AARHUS

05

marts

ODENSE

06

marts

KØBENHAVN